Η περιοχή μελέτης βρίσκεται στο Albaicin Hill, σε ύψωμα στο κέντρο της πόλης της Γρανάδας ακριβώς απέναντι από την Αλάμπρα. Σήμερα είναι ένας ελεύθερος χώρος που περιβάλλεται από τρία κτίρια και διαχωρίζεται από το δρόμο με ένα τοιχείο. Έχει υπέροχη θέα στην Αλάμπρα.

Λίγα μέρη στον κόσμο έχουν τέτοια ποικιλομορφία στα αγριολούλουδα όπως η Ιβηρική Χερσονήσος. Αυτά ποικίλουν από δηλητηριώδη φυτά και δέντρα μέχρι φυτά που χρησιμοποιούνται για παρασκευή αρωμάτων ή για τις καλλυντικές τους ιδιότητες. Ένα μεγάλο μέρος αυτής της ποικιλίας των φυτών είναι οι σπάνιες και άγριες ορχιδέες της Ανδαλουσίας.

Η ορχιδέα είναι ένα λουλούδι που είναι γνωστό για την ομορφιά και το άρωμα του. Παίρνοντας το εκχύλισμα ορχιδέας σε υγρή μορφή εξάγουμε ουσιαστικά ένα αιθέριο έλαιο. Υπάρχουν πολλές διαφορετικές μέθοδοι για την εξαγωγή του αιθέριου ελαίου από το λουλούδι. Η απόσταξη είναι μακράν η πιο δημοφιλής μέθοδος την εξαγωγή αυτού του ελαίου. Αυτό βρίσκεται κυρίως στα φύλλα, στα άνθη, στους σπόρους, στις ρίζες και στους βλαστούς. Οι αποστακτήρες αυτού του είδους χρονολογούνται από τον όγδοο αιώνα, όπου είχαν χρησιμοποιηθεί από τους Άραβες. Πολλές διαφορετικές μέθοδοι έχουν χρησιμοποιηθεί, και η καλύτερη μέθοδος είναι η χρήση ενός «χαμηλής πίεσης» αποστακτήρα η οποία παράγει την καλύτερη ποιότητα αιθέριο έλαιο για καλλυντικά και αρωματοθεραπεία.

Το οικόπεδο αναδιαμορφώνεται σαν μια κατάφυτη με ορχιδέες πλαγιά βουνού, με το υπέργειο εμφανές τμήμα να αποτελεί το χώρο καλλιέργειας και συγκομιδής, πλήρως επισκέψιμο από το κοινό για εκπαιδευτικούς ή ψυχαγωγικούς λόγους. Στο υπό την πλαγιά τμήμα οργανώνεται μια μικρή εργοστασιακή μονάδα όπου τα παραγόμενα έλαια χρησιμοποιούνται για την παραγωγή αρωματικών ελαίων, αρωματικά σαπούνια και σαμπουάν.

Όσον αφορά τα σαμπουάν, αρχικά δημιουργούνται από τους χημικούς στο εργαστήριο. Η διαδικασία αρχίζει με τον καθορισμό των χαρακτηριστικών του σαμπουάν. Θα πρέπει να αποφασισθούν τα αισθητικά χαρακτηριστικά, όπως το πόσο παχύρευστο θα πρέπει να είναι, το χρώμα και την μυρωδιά. Μπορούν επίσης να εξετάσουν τα χαρακτηριστικά απόδοσης, όπως το πόσο καλά καθαρίζει, πως θα μοιάζει ο αφρός και πόσο δραστικό θα είναι. Ένας από τους κύριους παράγοντες που επηρεάζουν το σαμπουάν είναι το χρώμα και η οσμή του. Για να ορίσουμε αυτά τα χαρακτηριστικά, προσθέτουμε αρωματικά έλαια. Φυσικά υλικά, όπως εκχυλίσματα βοτάνων, εκχυλίσματα φυτών, τα φυσικά έλαια, πρωτεΐνες και βιταμίνες προσδίδουν ειδικές ιδιότητες. Στην περίπτωσή μας, το αιθέριο έλαιο που απαιτείται για το σαμπουάν θα παραχθεί στο κτίριο και στη συνέχεια θα προστεθεί μέσα από τις κατάλληλες μηχανές, προκειμένου να δημιουργηθεί σαμπουάν μοναδικό στην οσμή και το χρώμα.

Η επί τόπου δοκιμή από τους καταναλωτές βοηθά στο να καθοριστεί τι από αυτά τα χαρακτηριστικά θα πρέπει να κυριαρχήσει και σε τι ποσότητα. Μόλις προσδιοριστούν τα χαρακτηριστικά του σαμπουάν, ο τύπος του δημιουργείται στο εργαστήριο. Αυτές οι αρχικές παρτίδες παράγονται σε μικρές συσκευασίες, και πωλούνται στο εκθετήριο της μονάδας.

 

Επικοινωνία

Γρηγόρης Ζωχιός - Δήμητρα Ζωχιού

Αρχιτεκτονικό - Τεχνικό Γραφείο

Αλκινόου 5

49100 Κέρκυρα

 26610 44490

 26610 28262

Ωράριο Εκτός Λειτουργίας Γραφείου:

 6944 384 820

 info@corfudesign-build.com

Υπηρεσίες

Βιοκλιματική Αρχιτεκτονική

Μελέτη, Επίβλεψη και Κατασκευή Κτιρίων

Αναπαλαίωση και Ανακαίνιση Κτιρίων

Τοπογραφικά

Διακόσμηση Εσωτερικών Χώρων

Ενεργειακές Επιθεωρήσεις

Ρύθμιση Αυθαιρέτων

Φωτορεαλιστική Απεικόνιση Κτιρίων

Δείγματα Εργασίας